preskoči na sadržaj

Osnovna škola Nikole Andrića

Login
 
 
 
 
 
Anketa
Ova školska godina bit će izazovna, najradije bi da se nastava odvija:




Raspored zvonjenja 

RASPORED ZVONJENJA
Sat Vrijeme
1. 8:00 - 8:45
2. 8:50 - 9:35
Prvi veliki odmor - užina razredne nastave
3. 9:50 - 10:35
Drugi veliki odmor - užina predmetne nastave
4. 10:50 - 11:35
5. 11:40 - 12:25
6. 12:30 - 13:15
7. 13:20 - 14:05
8. 14:10 - 14:55
Tražilica

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Razredne zanimljivosti trećeg A razreda
Davoru šahovska bronca, a Luciji plesno zlato
Marija Zadro / datum: 27. 3. 2024. 18:23

Naš je Davor nastupio u Županji na Plazma SIM finalu VSŽ. Osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 11 godina. 

Lucija Buljan sa svojom je plesnom ekipom Odjela suvremenog plesa pri OŠ Dragutina Tadijanovića na 62. Hrvatskom županijskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa osvojila I. nagradu u II. kategoriji u županijskoj završnici.

Čestitamo Luciji i Davoru na izvrsnim izvanškolskih postignućima te marljivom radu i treniranju kako bi do ovih rezultata došli. Ponosni smo na vas. Bravo 🎊👏

 

Fotografije preuzete s Facebook stranice Šahovskog kluba te Odjela Suvremenog plesa.

 
 

[OPŠIRNIJE]



Svjetski i europski tjedan novca
Marija Zadro / datum: 27. 3. 2024. 15:17

Učenici su obilježili Svjetski i europski tjedan novca koji se obilježava od 18,-24.ožujka 2024. Ovogodišnji projekt Svijet novca još uvijek traje, a mi smo se intenzivno bavili ovom temom ponajviše zadnjih mjesec dana kroz sate Prirode i društva te Sata razrednika i Hrvatskog jezika. Pričali smo o željama i potrebama te zaključili da imamo više želja nego potreba. Naučili smo tko je poduzetnik, što je poslovni plan te davali ideje što bismo mi kao djeca mogli raditi i na taj način zaraditi novac, što je rashod, što je prihod, a što dobit samo su neki od pojmova koje smo se trudili usvojiti. Naposljetku smo u grupama pokušali osmisliti obroke za cijeli jedan dan te se držati budžeta od 100 eura koje imamo za cijeli tjedan. Neki su potrošili previše pa će više štedjeti tijekom drugih dana, dok su drugi štedljivo promišljali o kupovini. Ovaj dio projekta realizirali smo uz pomoć reklamnih letaka, a zaključili smo da još trebamo vježbati zbrajanje eura i centi te dobro promišljati o trošenju teško zarađenog novca.

 


[OPŠIRNIJE]



Uskrs u 3.a
Marija Zadro / datum: 27. 3. 2024. 15:09

 

Obilježavanje blagdana Uskrsa započeli smo zajedničkim radom na tekstu o uskrsnuću Isusa Krista. Razgovarali smo o različitim običajima našeg kraja, ali i drugih dijelova Hrvatske, kao i o tome da drugi narodi i druge vjeroispovijesti slave blagdane na drugačiji način. Potom smo prošli kroz sliku i igre postaje križnog puta Isusa te povezivali različite predmete koji su bili dio Isusova puta. Ti su predmeti kasnije poslužli da stvorimo Isusov križni put uz naše ilustracije i misli i osjećaje na pojedine postaje križnog puta. 

 

Krenuli smo u potragu za jajima. Unutar jaja nalazila su se pitanja čije su riječi prema šifri dale konačno rješenje gdje se blago nalazi. Rješenje je bilo knjižnica. Došli smo do knjižnice gdje nas je čekao kompas koji nam je na jugu pokazivao gdje je blago. Ipak, zaboravili smo na strane svijete i kako se služi kompasom pa se tu baš i nismo najbolje snašli. Na kraju smo morali zaključiti da pobjednika nema te smo slatku nagradu zajednički podijelili. 

 Fotografirali smo se te se pohvalili za jako vrijedan trud danas te još jedno lijepo obilježavanje najvažnijeg krišćanskog blagdana Uskrsa.

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele vam učenici, vjeroučiteljica Sanja i učiteljica Marija.


[OPŠIRNIJE]



Matematički projekt- Sunčev sustav
Marija Zadro / datum: 26. 3. 2024. 12:25

Učenici su 26.3.2024. sudjelovali na satu u matematičkom projektu Sunčev sustav. Učenici su uz pomoć šestara, ravnala i naučenog matematičkog geoemetrijskog sadržaja prikazali udaljenosti planeta od Sunca. Zabavili su se, rekli kako je zadatak bio vrlo lak te zanimljiv.


[OPŠIRNIJE]



Uskrsna radionica
Marija Zadro / datum: 21. 3. 2024. 14:35

Voditeljice Maja Prakaturović i Kristina Kujundžić, iz udruge "Tko se boji sutra još" održale su likovnu uskrsnu radionicu. Kao uvod u radionicu, popričale su s učenicima o tomu koliko različitom otpadu treba da se razgradi u prirodi. Nakon toga udahnuli smo novi život gornjem dijelu plastičnih boca od kojih su učenici izradili posudice za bombončiće- male zekiće. Učenici su tako smišljali, kreirali, rezali, ljepili... Drugi dio boce iskoristit ćemo u sadnji kada budemo krenuli sa sadržajem "Život biljke". 

Uvijek smo sretni i veseli kada sudjelujemo u radionicama Udruge koje se provode u našem razredu te nas na najbolji mogući način uvedu u blagdansko raspoloženje. Našim voditeljicama zahvalili smo se zahvalnicama i lijepim riječima te neizostavnim pljeskom.

 


[OPŠIRNIJE]



Proljeće je stiglo i Uskrs se bliži
Marija Zadro / datum: 20. 3. 2024. 12:48

Likovnim radovima proljetnog cvijeća te šarenim pisanicama ukrasili smo našu učionicu te nestrpljivo čekamo proljetne praznike, najveći kršćanski blagdan Uskrs. Dočekali smo jedno od najljepših godišnjih doba kada se sve budi i cvijeta pa tako i mi. smiley

 


[OPŠIRNIJE]



Projektni zadatak- Uzorci u matematičkom svijetu
Marija Zadro / datum: 19. 3. 2024. 18:45

Učenici su se okušali u osmišljavanju vlastitih uzoraka koristeći geometrijski pribor. Ovaj im se zadatak jako svidio te su učenici zaista došli do samostalno osmišljenih uzoraka koji su svaki do jednog bili potpuno drugačiji.


[OPŠIRNIJE]



Dan matematike kroz kviz matematičke pismenosti
Marija Zadro / datum: 7. 3. 2024. 12:54

Učenici 3.a podijeljeni u dvije grupe natjecali su se u kvizu matematičke pismenosti. Voditelj ekipe Matematički kraljevi bio je Ivan, a u njegovoj ekipi bili su još i Antonio, Mihael T., Manuela i Lucija. Voditeljica ekipe Matematički znanstvenici bila je Ema, a u njezinoj ekipi bili su Zara, Davor, Mateo i Mateja. Kroz 8 matematičkih pitanja, dajući uloge i odgovarajući točno na pitanja skupljali su bodove. Ukoliko bi odgovor bio netočan, bodovi su se gubili.

Ekipa Matematički kraljevi na kraju je završila kviz s 0 bodova dok je ekipa Matematičkih znanstvenika osvojila 125 bodova te tako pobijedila u ovom kvizu. Jako dobrom suradnjom i znanjem došli su do pobjede. Čestitamo. smileyyes

 


[OPŠIRNIJE]



Čitamo u obitelji
Marija Zadro / datum: 6. 3. 2024. 20:42

Učenici su tijekom posljednja dva mjeseca imali mali zadačić u sklopu cjelogodišnjeg projekta čitanja: u obitelji pročitati slikovnicu "Da sam odrastao" te uz roditelje popričati o slikovnici i napisati neka svoja razmišljanja o dječjoj/odrasloj dobi. Cilj ove aktivnosti bio je zbližiti se obiteljski, provesti zajedničko vrijeme u čitanju te popričati o važnim temama koje nam ovaj tekst nudi. U školi smo predstavili razmišljanja svih roditelja i djece te tako saznali da je važno uživati i iskoristiti vrijeme dok smo djeca, da je važno učiti i raditi kako bismo kasnije radili dobre poslove, da su se nekad skupljale salvete i kakav je to hobi, zašto je važno redovito ići liječniku i još puno toga. Zaista smo došli do brojnih spoznaja te dugo razgovarali o pročitanom tekstu koji naigled djeluje jednostavno, a pun je ideja za razgovore i promišljanja. Također, učenici su progovorili o nedostatku vremena roditelja za njih te izrekli svoje želje o tomu što bi željeli raditi sa svojim roditeljima i braćom/sestrama, odnosno na koji način žele s njima provesti vrijeme. Naši su učenici zaista vrlo skromni: svi žele više vremena provesti skupa s roditeljima u bicikliranju, igranju društvenih igara i gledanju serija/filmova. Zaključili smo svi skupa kako trebamo uvijek pronaći vremena za svoju obitelj i prijatelje jer su upravo ti trenutci oni koji nas najviše ispunjavaju i čine sretnima. 

Na slikama možete i pogledati kako nam je bilo. 

Učenici su uspješno prezentirali i proveli nas kroz projekt Čitamo u obitelji. Nadam se da ste i vi roditelji uživali te se svima koji su sudjelovali zahvaljujem na sudjelovanju i podršci u ovom dijelu projekta. 

 


[OPŠIRNIJE]



Dan ružičastih majica
Marija Zadro / datum: 28. 2. 2024. 15:02

Dana 28.2.2024. obilježili smo Dan ružičastih majica. Simbolično smo obukli ružičaste majice kako bismo rekli STOP nasilju. Na radionici na Satu razrednika razgovarali smo o osobinama samokritičnosti, poštivanja i suradnje među nama. Što je to samokritičnost, kakvo je to prijateljsko, a kakvo neljubazno ponašanje te s kim najbolje surađujemo i što je ključ uspješne suradnje... Spoznajemo mnogo o svijetu i ljudima oko nas, ali i nama samima. Razvijamo sebe kao osobu te želimo postati najbolja verzija sebe. Povezujući to s narodnom bajkom Kraljev vrt jačamo vlastite osobine te radimo na onim našim slabijim. Uvijek imajući na umu da smo svi vrijedni, jedinstveni i važni baš takvi kakvi jesmo.


[OPŠIRNIJE]



Arhitektura i tonska modelacija
Marija Zadro / datum: 15. 2. 2024. 12:45

 


[OPŠIRNIJE]



Posljednje aktivnosti Stotog dana škole
Marija Zadro / datum: 13. 2. 2024. 17:28

Učenici su proveli i posljednje aktivnosti povodom ovogodišnjeg Stotog dana škole. Učenici su pokušali odrediti pribrojnike koji daju zbroj 100, a pribrojnici su zapravo trebali biti dodijeljeni slovima njihova imena. Naučili su kako se kažu imenice i glagoli na engleskom te su pokušali napisati 100 imenica i glagola koristeći engleske i hrvatske riječi. Svatko je osmislio i 10 načina kako drugoj osobi reći da ju voli. Čeka nas još i evaluacija koja će nam otkriti i koja nam je aktivnost ove godine bila najdraža.


[OPŠIRNIJE]



Najrasplesaniji razred na maškarama
Marija Zadro / datum: 12. 2. 2024. 12:22

Učenici 3.a na školskim su maškarama sudjelovali temom Ljepotica i zvijer. U nagradnom natječaju plesa osvojili su posebnu nagradu za najrasplesaniji razred. Čestitamo.smiley

 


[OPŠIRNIJE]



Učenici 3.a sudjelovali na maškarama
Marija Zadro / datum: 10. 2. 2024. 12:53

Učenici 3.a sudjelovali su na gradskim maškarama u subotu 10.2.2024. Učenici su predstavljali ljubav u kartama. Zahvaljujemo se roditeljima i djeci na trudu oko izrade maski. 


[OPŠIRNIJE]



Obilježena nova aktivnost Stotog dana škole- Čitanje naglas uz straničnike
Marija Zadro / datum: 8. 2. 2024. 13:09

Učenici su s učiteljicom 8.2.2024. proveli još jednu aktivnost vezanu uz Stoti dan škole. Povezali smo ju s Danom čitanja naglas koji se svake godine obilježava 7.2. Cilj je promicanje važnosti čitanja za cjelokupan razvoj učenika. Učenici su samostalno birali tekstove iz dvaju časopisa Smib i Mak. Svatko je pročitao svoj tekst o kojem smo kratko i popričali. Učenici su uvidjeli kako svi časopisi imaju raznolike tekstove te ih biraju i čitaju prema vlastitom izboru- pjesme, priče, stripovi, zanimljivosti i dr. Učenici su izradili i ukrasili straničnike uz stoti dan škole. Bili su vrlo kreativni te su se potrudili prema vlastitim mogućnostima i željama ukrasiti straničnike koji će im ubuduće pomagati označavati gdje su s čitanjem stali. 

Vjerujem kako smo na ovaj način potaknuli još jednom učenike na jednu od najvažnijih vještina svakog čovjeka, čitanje. 

 

 


[OPŠIRNIJE]



100 minuta kroz temu Ljepotica i zvijer
Marija Zadro / datum: 7. 2. 2024. 16:55

Ove je godine školska tema maškara Ljubav, a mi smo kao razredna maska vezani uz temu "Ljepotica i zvijer". Svevremenska bajka, jedna od najomiljenih u cijelom svijetu, prenosi snažnu poruku da vanjski izgled nije bitan, bitno je ono što se krije u nama. Povezavši to sa Stotim danom školom, pogledali smo u knjižnici mjuzikl Ljepotica i zvijer koju izvode učenici jedne osnovne škole. Kroz loptice osjećaja razgovarali smo o mjuziklu iznoseći dijelove mjuzikla vezane uz pojedini osjećaj. Kritički smo promišljali kroz igru o brojnim dijelovima mjuzikla. Iznenadilo nas je što se zvijer pretvorila u princa, ljubav smo uočili između Belle i zvijeri, začudili su nas svi loši likovi koji nisu htjeli da princ živi... Zakljućili smo da dobra djela u ljudima bude osjećaj ljubavi. Nastavili smo naš put radionicom u kojoj smo kroz ovu temu pričali i o slici o sebi. Jednostavnom aktivnošću pogleda u ogledalo Ljepotice i zvijeri shvatili smo koliko smo svi orijentirani na vanjski izgled, a mi nismo samo to. Puno smo više. Razgovarali smo o svojim pozitivnim osobinama, našim vrlinama te smo ih samostalno spoznavali, ali i pomagali jedni drugima. Jer vrlo je teško ponekad u svijetu gdje su svi okrenuti negativnom, spoznati one prave, vrijedne i pozitivne osobine koje nam u svemu trebaju biti putokaz i vjetar u leđa. Uspješno smo ispunili naše ogledalo pozitivnih osobina te smo vrlo sretni i ispunjeni pozitivnom energijom završili dan. 

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]



Najava obilježavanja 100.dana škole u 3.a
Marija Zadro / datum: 6. 2. 2024. 17:07

Stoti dan škole ove godine pada baš na naš maškarani dan, u ponedjeljak 12.2.2024. Obzirom da učenici taj dan prva dva sata imaju informatiku, a treći i četvrti sat zabavu povodom maškara "Valentinovo pod maskama", Stoti dan škole obilježit ćemo i u tjednu od 5.2.-9.2., a zaključit ćemo pjesmom i plesom u ponedjeljak 12.2.2024. Veselimo se još jednom stotom danu škole, a naš program možete pogledati na posteru. 🎊🎉


[OPŠIRNIJE]



Sigurnost djece na Internetu
Marija Zadro / datum: 6. 2. 2024. 15:55

Djeca i mladi puno vremena provode na Internetu. Brojne su zamke koje se na Internetu kriju. U našoj se školi ove godine obilježava Tjedan sigurnijeg Interneta gdje učenici na brojnim predmetima razgovaraju o dobrim i lošim stranama Interneta. Posebnu pažnju potrebno je posvetiti razrednoj nastavi koja tek otkriva svijet Interneta. Mislimo da znaju puno, a zapravo su vrlo nesigurni u primjeni, što vidimo u razgovoru s našim učenicima. Nisu svjesni opasnosti na Internetu, važnosti primjerenog ponašanja u virtualnom svijetu, objavljivanja različitog sadržaja, postavki sigurnosti koje trebaju postaviti kao ni što su one, što su to autorska prava i provjerene informacije, što su to osobni podaci te koja su dobna ograničenja korištenja različitih mreža i slično. Stoga i mi na brojnim satima razgovaramo upravo o toj danas vrlo važnoj temi. 

Vrlo je važno i kao roditelj biti uključen u sve aktivnosti djece, razgovarati s djecom o primjerenom korištenju Interneta, ovisno o dobi djeteta. Potrebno je ograničiti vrijeme provedeno na Internetu, upoznati se s onim što dijete radi i koje aplikacije koristi i slično.

 U prilogu je knjižica za roditelje s nekim savjetima kao i dvije slike preuzete s portala Medijska pismenost, koji se posebno bavi temama Medijske pismenosti za djecu. Uz to stavljena je i slika dobnih ograničenja uvedena za društvene mreže koje se danas medu djecom i mladima najčešće koriste.

Klikom na Opširnije možete na dnu vidjeti brošuru Djeca i mediji namijenjenu roditeljima.


[OPŠIRNIJE]



Davorov šahovski uspjeh
Marija Zadro / datum: 28. 1. 2024. 21:09

Ovog je vikenda (27.-28.1.2024.) u Starim Mikanovcima održano Pojedinačno kadetsko i juniorsko prvenstvo ŠZŽI - Prvenstvo Istok za 2024.godinu na kojem je, među 192 natjecatelja, nastupio i naš Davor. Davor Padežanin osvojio je 2.mjesto i srebrnu medalju u kategoriji kadeta U10. 🥈 Čestitamo Davoru na još jednom velikom uspjehu.

*Informacije i rezultati preuzeti s Facebook stranice ŠK Codeasy Vukovar


[OPŠIRNIJE]



Lucija Buljan nastupila na LiDraNu
Marija Zadro / datum: 28. 1. 2024. 15:46

Školska razina smotre LiDraNo održala se u našoj školi 24.1.2024. Naš je razred hrabro predstavljala Lucija Buljan monologom Sanje Pilić "Sve je savršeno". Lucija se nije uspjela plasirati na međugradsku razinu, ali je ovo bilo neprocjenjivo iskustvo u kojem je otkrila puno toga o sebi i sudjelovanju na javnim nastupima. Čestitke Lucija.smiley


[OPŠIRNIJE]



Prikaz kružne kompozicije
Marija Zadro / datum: 19. 1. 2024. 09:14

Prikaz ritma i kružne kompozicije


[OPŠIRNIJE]



Ema, Manuela i Lucija nastupile na božićnoj priredbi
Marija Zadro / datum: 22. 12. 2023. 13:33

Lucija Buljan s Glazbenom školom izvela je plesnu koreografiju te je nastupila u igrokazu Nova i Stara godina u paru s Lorenom Adamović iz 4.a razreda. 

Manuela i Ema kao članice Plesne skupine otplesale su svoju plesnu koreografiju.

Hvala cure što svojim trudom i radom i ovu godinu sudjelujete u našoj školskoj božićnoj priredbi.


[OPŠIRNIJE]



Božićna likovna radionica
Marija Zadro / datum: 18. 12. 2023. 11:18

U ponedjeljak 18.12.2023. u 3.a razredu održana je božićna likovna radionica pod vodstvom Maje Prakaturović, majke našeg učenika Ivana. Učenici su izrađivali božićne svjećnjake. Učili su raditi s drvofixom, koristiti staklo, pijesak i papir, izraditi mašnice, plesti pletenice od konopca koji će kasnije poslužiti kao drškice, pjeskariti i ukrašavati. Svaki je svjećnjak unikatan i drugačiji baš kao što su to i naši učenici. Zahvaljujemo se od srca našoj voditeljici na prekrasnoj radionici te na njezinom trudu i vremenu koje svake godine s veseljem posveti našim učenicima.   


[OPŠIRNIJE]



Dan pokusa u 3.a
Marija Zadro / datum: 8. 12. 2023. 18:45

Vrijedni učenici postali su na jedan dan pravi mali znanstvenici. Pripremili su, izveli i prezentirali pokuse odabrane prema vlastitom izboru. Od elektriciteta i kemijskih reakcija do atmosferskog tlaka, našlo se tu svega. Učenici su zaista uživali prezentirajući vlastite pokuse, ali i prateći pokuse prijatelja. Došli smo do puno novih spoznaja! 

Mihael T., Mihael H., Manuela, Lucija, Davor, Ema, Mateo, Mateja, Ivan i Antonio-bravo!

Pokušali smo svi trljati balon o odjeću kako bi žarulja jače svjetlila. :) 


[OPŠIRNIJE]



Večer matematike 2023.
Marija Zadro / datum: 7. 12. 2023. 20:43

7.12.2023. održana je naša 3. Večer matematike. Na ovoj uvijek zabavnoj i uzbudljivoj večeri sudjelovali su Manuela (+mama), Ema (+mama), Mateo (+mama), Mihael Tadić (+mama i tata), Davor (+tata), Mateja, Leo, Mihael Hozmec i Zara. Pohvaljujem sve učenike koji su došli, a posebno mi je drago kada im se pridruže i roditelji te zajedno s njima provedu vrijeme u školi. Od Božićne kupnje u svijetu novca i osvajanja zlatnih 1000 eura do igrica "Oduzmi me", "Zbroji me", "Baloni, baloni" i "Idemo u planine". Do iduće Večeri! :)  


[OPŠIRNIJE]



Ema Županović okitila se s četiri zlata
Marija Zadro / datum: 4. 12. 2023. 17:46

Naša Ema članica je vrlo uspješnog Gimnastičkog kluba Vukovar. 

2.12.2023. u Sokol centru u Osijeku održano je 4. kolo i proglašenje Završnice KUPA Hrvatske- regija Istok u Osnovnom programu ženske sportske gimnastike. 

Naša Ema na tom je natjecanju osvojila četiri zlatne medalje. 

Najbolja je kadetkinja 4. kola, osvojila je 1. mjesto i u ekipnom dijelu za kadetkinje, a treća je medalja zlatna medalja za najbolju ekipu 2023. godine. 

Kao šlag na torti, Ema je proglašena najboljom kadetkinjom regije Istok u 2023. godini.

Čestitamo našoj Emi na ovako velikom uspjehu. Ponosni smo na to što ovako vrijedna učenica i izvan škole postiže izvrsne rezultate te dokazuje da se uz veliku volju, trud i rad mogu postići velike stvari.

Bravo Ema! smiley

 


[OPŠIRNIJE]



Božićni plakati
Marija Zadro / datum: 4. 12. 2023. 11:51

Učenici su 4.12.2023. osmišljavali božićne plakate u kojima pozivaju sve na školsku božićnu priredbu. Neki su se učenici odlično snašli u tom zadatku dok su drugi imali nekih poteškoća oko smišljanja i realizacije samog izgleda, ali i teksta na plakatu. Vjerujemo kako će svaki idući plakat biti bolji. Sve radove možete vidjeti na linku- BOŽIĆNI PLAKATI- 3.A (canva.com). Pobjednički plakat koji je ispunio sve kriterije proglašen je i najuspješnijim. To je rad učenice Eme Županović. Čestitamo svima, a posebno pobjednici. 


[OPŠIRNIJE]



Leo Marković izvrstan na Dabru
Marija Zadro / datum: 28. 11. 2023. 10:18

Od 13. do 17. studenog 2023., Natjecanje Dabar okupilo je više od 4000 učenika iz cijele zemlje. Učiteljica Biljana Juhas ističe nekoliko učenika iz naše škole, a jedan je učenik iz našeg razreda postigao izniman rezultat, a to je naš Leo Markovič. Čestitamo Leu na ovako izvrsnom rezultatu. Ponosni smo na njegov uspjeh te se nadamo kako će njegovi rezultati i drugima biti poticaj za još bolje rezultate iduće godine. yes

Nešto o samom natjecanju Dabar
Dabar testira računalno razmišljanje u područjima poput logike, algoritama, informacijske tehnologije i računalnog programiranja. Potiče razvoj računalnih vještina, timski rad i kritičko razmišljanje. 


 
 


[OPŠIRNIJE]



Mateo sudjelovao na Putu spasa
Marija Zadro / datum: 19. 11. 2023. 18:21

Naša škola sudjeluje svake godine u službenom programu grada Vukovara na Putu spasa zvanim još i Kukuruzni put. Mateo Sabadoš sudjelovao je u programu u ulozi Malog Hrvata. Pohvaljujemo Matea za svakodnevno uvježbavanje nastupa s nastavnicom Stanislavom. Ponosni smo na njegov samouvjeren nastup kojim je oduševio prisutne. Bravo Mateo. angel 

 

 


[OPŠIRNIJE]



Davor osvojio srebrnu medalju na Županijskom natjecanju iz šaha
Marija Zadro / datum: 8. 11. 2023. 06:43

Naš prijatelj Davor s ostalim učenicima šahovske ekipe naše škole 7.11.2023. osvojio je srebrnu medalju na šahovskom natjecanju u Štitaru. Na samom natjecanju koje je bilo vrlo jako, natjecalo se 16 ekipa. Našu ekipu vodio je nastavnik TZK Filip Kasalo- Banić. Čestitamo svima, a posebno našem Davoru, na ovakvom izvrsnom uspjehu.

 


[OPŠIRNIJE]



Manuelin likovni rad nagrađen
Marija Zadro / datum: 27. 10. 2023. 14:06

Učenici su posjetili 27.10.2023. Erste banku u Vukovaru u sklopu projekta Svijet novca, a povodom Dana štednje koji se obilježava 31.10.2023. Učenici su pripremali radove s temom Mede štede i Erste banke. Djelatnik banke odabrao je najbolji rad, a to je likovni rad Manuele Marić koja danas nije bila u školi i u banci. Ipak, bit će to za nju iznenađenje, a njezina ju simbolična nagrada čeka u školi. I ostali učenici pohvaljeni su za trud i rad kao i za recitaciju Štedionica smijeha koju su izveli. Nagrađeni su slatkišima, sokićima, bojicama, bilježnicama i balonima.

 

 


[OPŠIRNIJE]



Jesenski sajam-recitacija na otvorenju i karaoke
Marija Zadro / datum: 23. 10. 2023. 19:00

Učenici su se odvažili i sudjelovali u prvom školskom Jesenskom sajmu. Uvodnu recitaciju Sjećanje na djeda izveli su:Lucija, Manuela, Mateo,Ivan i Ema. U karaokama su sudjelovali pjesmom We Will Rock You učenici: Mateo, Ivan, Leo, Antonio i Mihael H. Pjesmu Bezimeni izvele su: Lucija, Zara, Manuela, Mateja i Ema. Čestitam svima na hrabrosti i nadam se kako su uvodna recitacija na otvorenju te karaoke ipak bile dobar poticaj za otvorenost i suočavanje sa strahom od publike.

 


[OPŠIRNIJE]



Manuela, Mihael i Davor uspjeli izraditi kola
Marija Zadro / datum: 29. 10. 2023. 14:50

Naši su učenici posjetili 13.10.2023. Muzej vučedolske kulture. Svašta su novoga saznali u muzeju, posebno o životu starih Vučedolaca. Nakon stručnog obilaska, bili su na radionici kola. Izrađivali su kola od različitih materijala. Nije to bio nimalo lagan zadatak. Manuela, Mihael T. I Davor jedini su uspjeli do kraja izraditi kola kakva su se nekada koristila. Bravo ekipa.

 


[OPŠIRNIJE]



Čitam sebi, čitam tebi- posjet 1.a
Marija Zadro / datum: 23. 10. 2023. 16:44

Učenici 3.a su se kao pravi učitelji, na sam Dan učitelja okušali u spomenutim ulogama. Naime, pripremili su se za čitanje slikovnica kao i za kratak razgovor poslije s učenicima 1.a razreda. Osmislili su i što će prvašići crtati nakon pročitane priče. U svakoj je skupini čitana drugačija slikovnica. Čitač kao i njegovi pomagači uspješno su odradili svoje prve učiteljske sate Rodila su se nova prijateljstva te smo na taj način obilježili i Dječji tjedan.

 


[OPŠIRNIJE]



Zara, Manuela i Ema sudjelovale na gradskom Etno sajmu
Marija Zadro / datum: 23. 10. 2023. 19:04

Učenice našeg razreda: Zara, Manuela i Ema uz učenice polaznice Kreativne skupine, sudjelovale su u radionici udruge "Tko se boji sutra još" pod nazivom Reciklirane tikvice. Na radionici su izradile mekane tikvice od starih komada tkanine i špage. Bila je ovo lijepa suradnja s lokalnom zajednicom te sudjelovanje u ovogodišnjem gradskom jesenskom Etno sajmu u našem gradu.


[OPŠIRNIJE]



Olimpijski dan u 3.a- 11.9.2023.
Marija Zadro / datum: 23. 10. 2023. 16:42

Učenici 3.a sudjelovali su u razrednom natjecanju povodom Olimpijskog dana. Upoznali su se s dvjema Olimpijskim igrama te naučili razlikovati sportove prema ljetnim/zimskim igrama. Nakon toga okušali su se u kraljici sportova Atletici te su trčali 50 m u muškoj i ženskoj kategoriji. Pogledajte najuspješnije na plakatima. Čestitke svima, a posebno pobjednicima.Živimo sport svakodnevno! 

 


[OPŠIRNIJE]



RSS


preskoči na navigaciju