2019-11-20 13:36:00

Učenici razredne nastave obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Učenici razredne nastave sa svojim su učiteljicama prigodno obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. 

Učenici 1.a razreda posjetili su križ na ušću Vuke u Dunav gdje su saznali nešto o samom križu kao i zapalili lampione za sve branitelje koji su svoje živote izgubili tijekom Domovinskog rata. Na povratku u školu nastali su divni likovni radovi golubica mira.

Učenici 2.a razreda sa svojom su učiteljicom posjetili Vodotoranj čijoj su se veličini imali prilike diviti iz blizine. Naposljetku su oblikovali i svoje vodotornjeve. 

Učenici 3.a i 3.c razreda posjetili su Spomen dom na Trpinjskoj cesti gdje su saznali ponešto o borbi na Trpinjskoj cesti te glavnim zapovjednicima Blagi Zadro i Marku Babiću. Zapalili su svijeće kod biste Blage Zadre. Na povratku su svoje doživljaje izrazili oblikovanjem tenka koji ih se sve najviše dojmio. 

Učenici 4.a razreda posjetili su Memorijalni centar Domovinskog rata u vojarni. Obišli su s vodičem cijeli kompleks, a potom sudjelovali u prigodnoj radionici. Na kraju su ukrašavali i osmišljavali izgled legendarnih zengi koje su braniteljima služile u hladnim ratnim danima. 

Našim braniteljima neka je vječna slava i hvala. 

Članak naše učiteljice objavljen na Školskom portalu možete pročitati ovdje.

 

 


Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar