2019-12-13 12:33:38

Školski medni dan sa hrvatskih pčelinjaka

Školski medni dan sa hrvatskih pčelinjaka obilježili smo u ponedjeljak 9. prosinca 2019. na dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.Tom prigodom našu školu Osnovnu školu Nikole Andrića i Osnovnu školu Antuna Bauera posjetila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Učenici prvih razreda obje škole prigodnim su programom pozdravili ministricu i nazočne goste, uslijedili su pozdravni govori ravnatelja škola, ministrice poljoprivrede Marije Vučković i župana Bože Galića.

Nakon uvodnog programa učenici su s ministricom u aplikaciji za potrošače provjerili dobivenu Nacionalnu staklenku s medom te tako saznali sve bitne informacije o medu i pčelaru. Svi učenici na dar su dobili prigodan slatki poklon, nacionalnu staklenku domaćeg meda. Po završetku programa učenicima se obratio pčelar Ivan Dumenčić koji je održao kratku edukativnu prezentaciju.

Cilj je ovog vladinog projekta provoditi edukaciju djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu

Naši učenici rekli su kako vole jesti med i obećali su da će ga konzumirati svaki dan, a to im već sad osigurava naša škola gdje je učenicima preko projekta Udruge pčelara Vukovar 91 i  Grada Vukovara svakodnevno na raspolaganju u holu škole!


Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar