2020-04-29 10:28:35

Jedno pismo - jedan osmijeh

Dragi učenici, roditelji i prijatelji škole,

 

naša škola uključila se su humanitarnu akciju „Jedno pismo – jedan osmijeh“ u organizaciji Udruge Poduzetni s ciljem da u ovim teškim vremenima širimo zajedništvo i međusobnu potporu. Aktivnost se sastoji od pisanja pisama za one koje prepoznajemo kao najteže pogođene socijalnom izolacijom, a to su naši stariji i nemoćni. Želja nam je staviti osmijeh na lice upravo starijim i nemoćnim.

Projekt je ujedno i humanitarnog karaktera, Udruga Poduzetni u suradnji s Caritasom zagrebačke nadbiskupije uspostavila je link preko kojeg je omogućena donacija čestitke 5 kn ili pisma za 8 kn. Donacija se skuplja za pomoć stradalima u potresu u Zagrebu.

Djeca naše škole pisat će pisma ili čestitke, a mi ćemo ih proslijediti Domu za starije i nemoćne Vukovar, nakon toga djelatnici doma pročitat će pisma svojim štićenicima.

I vas pozivamo da sudjelovati u projektu i zajedno uljepšamo jedan dan našim starijim i nemoćnim osobama.

Na linku Caritasove zagrebačke nadbiskupije možete izabrati hoćete li uplatiti pismo ili čestitku. Tijekom uplate molimo vas da odaberete Osnovnu školu Nikole Andrića kako bi pisma mogla biti poslana domu kojega smo mi odabrali. 

Na linku trebate unijeti osobne podatke! Učenici predmetne nastave pisat će pisma koja ćemo s veseljem poslijediti Domu za starije i nemoće Vukovar.


http://www.czn.hr/donacije-online/jedno-pismo-jedan-osmijeh

Hvala vam što sudjelujete u projektu!


Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar