2020-05-06 10:54:26

Obavijest!

Dragi naši osmaši,

pred vama je velika odluka: koju srednju školu upisati. Svake se godine učenici osmih razreda dobro pripremaju kako bi što bolje donijeli ovu odluku, a mi im u tome nastojimo pomoći i osigurati što kvalitetnije informacije i podršku.  Kao i svake godine planirali smo brojne radionice, predavanja i susrete  u kojima bi vam stručnjaci i predstavnici srednjih škola barem malo pomogli u toj odluci. No, kako nam trenutne prilike to ne dozvoljavaju, pripremili smo vam nekoliko korisnih linkova koji vam mogu pomoći da donesete odluku o svom budućem zanimanju i nastavku školovanja.

Naša pedagoginja pripremila je i PowerPoint prezentaciju u kojoj možete vidjeti brojne korisne informacije za upise u srednju školu. Prezentacija se nalazi na dnu stranice.

Pratite i dalje obavijesti na našoj web stranici jer ćemo vas o svemu obavijestiti. Također ćemo vam javiti kada Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspiše rokove prijava u sustav na poveznici upisi.hr pa vas pozivamo da i vi pratite navedenu stranicu.

 

Na linku https://www.upisi.hr/docs/Broj_bodova_potrebnih_za_upis_.pdf možete vidjeti tablicu bodova za upis u šk. god. 2019./2020.

 

Na sljedećim linkovima nalaze se korisne informacije o zanimanjima, vodiči za upise u srednju školu, ankete koje vam mogu pomoći u odluci, elektronska verzija vodiča kroz zanimanja, informacije o stipendijama i drugo.

https://www.cisok.hr/

https://www.cisok.hr/online-materijali-za-ucenike-osmih-razreda/

http://e-usmjeravanje.hzz.hr/Predanketa

http://mrav.ffzg.hr/zanimanja/

https://www.hzz.hr/content/publikacije-skole/2019/Kamo_nakon_osnovne_skole-2019-SLAVONSKA.pdf

https://www.hzz.hr/content/publikacije-skole/2020/hzz_preporuke_obrazovna_i_upisna_politika_stipendiranja_2020.pdf

https://www.putkarijere.hr/

http://e-usmjeravanje.hzz.hr/Pretraga

Na poveznici https://www.upisi.hr/upisi/ u plavom izborniku s lijeve strane možete pronaći korisne videomaterijale.

 

Ukoliko i nakon pregledavanja linkova imate nedoumice, možete kontaktirati pedagoginju i psihologinju na Yameru, putem e-maila (pedagoginja: rafaela.alandzak@gmail.com i psihologinja: lidija.balic@gmail.com ) ili na broj 099/273-0254.

 

Stručna služba


Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar