2020-06-05 12:18:03

Odluka o upisu u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. te postupak upisa u srednju školu

U nastavku vijesti možete pronaći bitne informacije, prezentacije i druge materijale o upisima u srednju školu.

Dragi roditelji/skrbnici i učenici 8. razreda,

prijave učenika u sustav na stranici upisi.hr su obavljene. Ukoliko netko od učenika to nije napravio u suradnji sa psihologinjom u četvrtak i petak, može im se obratiti za pomoć prilikom inicijalne prijave u sustav.

Podsjećamo, učenici prvo imaju zadatak provjeriti ispravnost podataka (osobni podaci, upisane ocjene od 5. do 7. razreda) i javiti stručnoj službi ili razrednicama ukoliko postoje nepravilnosti kako bi se one na vrijeme uklonile.

Prijave obrazovnih programa započinju 08. srpnja 2020. godine te je dogovoreno da će pedagoginja i psihologinja sa svakim 8. razredom dogovoriti termin u tom periodu kada će učenici doći u školu i zajedno s njima unijeti odabrane obrazovne programe u sustav.

Upućujemo učenike i roditelje/skrbnike da prate stranicu upisi.hr, na kojoj će biti objavljene najnovije informacije o upisima u srednju školu, kao i službene web-stranice srednjih škola koje učenici planiraju upisati kako bi se pravodobno informirali o kriterijima upisa putem natječaja koji će biti objavljeni krajem lipnja 2020. godine.

Podsjećamo na važnost poštivanja rokova propisanih Odlukom o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. i molimo učenike da ih se pridržavaju kako bi postupak upisa mogao nesmetano teći. Također molimo učenike da vode računa o podacima za prijavu (CARNet korisničko ime, lozinka i PIN) budući da će im navedeni podaci biti potrebni za svaku prijavu u sustav.

Publikacije "Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. - Idemo u srednju!" su objavljene te ih možete preuzeti na sljedećoj poveznici:

https://www.upisi.hr/upisi/

Odluku o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. možete pronaći na poveznici: 

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html

Sve prezentacije i druge materijale o upisima u srednju školu možete pronaći na dnu stranice.

Ukoliko imate pitanja ili nejasnoća, slobodno se obratite pedagoginji i psihologinji.

 


Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar