2020-06-16 11:40:40

Prirodna i kulturna baština Vukovara

Projekt „Prirodna i kulturna baština Vukovara“ zajednički je rad učenika 8. a razreda i učiteljica geografije, informatike i likovne kulture, a trebao je biti dar našem gradu Vukovaru povodom Dana grada. Obzirom na pandemiju COVID-a planovi su se morali promijeniti, no to nas nije omelo u namjeri da projekt uspješno privedemo kraju. 

Ukazujući na to da svi mi ponekad ne vidimo ljepote koje nas okružuju, cilj ovog projekta bio je zainteresirati učenike da vlastitim istraživanjem obrate pozornost na detalje kojima su svakodnevno okruženi te tako bolje upoznaju i zavole svoj grad. Najprije su istražili povijest gradskih znamenitosti i pronašli ono što su smatrali važnim i zanimljivim, nakon čega su kroz terenski rad fotografirali i tako naučili kako obrađivati fotografije te kako određeni motiv prikazati u najboljem svjetlu. Na kraju su svoje materijale uobličili u digitalnu knjigu- format koji je najbliži mladim generacijama, te su naučili obratiti pozornost na autorska prava.
Naši vrijedni učenici ostavili su dobar primjer mlađima i svim ostalim zainteresiranim pojedincima za buduće slične projekte.


Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar