2020-09-30 11:17:00

Bajke za đake prvake

I ove godine nastavljamo s projektom za naše najmlađe učenike Bajke za đake prvakeBajke za đake prvake naziv je zajedničkog projekta psihosocijalne podrške učenicima prvih razreda koji su osmislile knjižničarka Marijana Hutz i psihologinja Lidija Balić. Cilj ovog projekta je naučiti učenike kako da se uspješno nose sa svakodnevnim situacijama i problemima kroz obradu bajki i drugih književnih djela.

U ponedjeljak, 28. rujna 2020. godine održana je prva radionica pod nazivom „Konjić sreću dijelit zna nakon truda i uspjeha“ kojom su učenici podučeni kako savladati strah. Kada se nečega plaše pomoć trebaju potražiti od bliskih osoba s kojim nakon postignutog uspjeha svoju sreću mogu podijeliti. Iako su maleni, vješto su navodili vlastite primjere u kojima su se suočili sa svojim strahovima te su ih, uz pomoć važnih ljudi ili uz samoohrabrivanje, uspješno prevladali.

Zamisao projekta je provoditi ga zajedno s učenica 1.a i 1.b razreda, no nažalost radi situacije uzrokovane korona virusom radionica je provedena pojedinačno u svakom od razreda.

Bravo za naše đake prvake!


Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar